АКТУАЛЬНО

У Запоріжжі разом із собакою-сапером Патроном готують посібник з протимінної безпеки для дітей

У Запоріжжі почалося створення посібника з протимінної безпеки для дітей, ініційованого місцевими рятувальниками та благодійниками. Більше 50 дітей, включаючи сиріт, дітей з інвалідністю та дітей військовослужбовців, брали участь у заході, спільно створюючи ілюстрації для цього посібника. Про це повідомив благодійний фонд “Мама плюс я”.

Посібник розробляється у співпраці з ДСНС України у Запорізькій області, а його ціль – стати універсальним і поширюватися по всій Україні.

У рамках заходу також було привезено відомого собаку-сапера Патрона, який спільно з піротехніками залучається до розмінування областей та деокупованих територій Донецької, Харківської, Миколаївських областей. Патрон працює на службі з початку повномасштабного вторгнення, допомагаючи виявити та знищити вибухонебезпечні предмети.

Дії сапера Патрона є важливою складовою розмінування, а за словами представника ДСНС України в Чернігівській області Ірини Щукіної, його робота є ключовою у знешкодженні багатьох вибухонебезпечних об’єктів, залишених на території Чернігівської області.

Посібник з протимінної безпеки, який розробляється спільно з дітьми, планується завершити до початку наступного року. Робота також продовжується над розвитком інформаційних обмінів для автоматизації та ефективності розмінування на території України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ