АКТУАЛЬНО

Угорщина блокує передачу ЄС грошей Україні на закупівлю зброї

Угорщина заблокувала прийняття закону, який надав би Україні доступ до до 2 млрд євро від ЄС для закупівлі зброї. Це важкий удар для спроби отримати прибуток від російських активів, які були заморожені через санкції. Угорщина утримується від підтримки будь-яких пропозицій, пов’язаних з військовою допомогою Україні.

Будапешт, здається, не намагається ветувати плани повністю, але затримує реалізацію, не підтримуючи необхідні законодавчі зміни. Хоча Угорщина не заперечує ідею, вона має сумніви стосовно автоматичного виконання платежів.

Міністри фінансів країн G7 розглянули окремий план США щодо надання кредиту Україні на умовах майбутніх прибутків від російських активів. Вони сподіваються, що угода може бути укладена під час саміту лідерів G7 у червні, але поки що деякі деталі залишаються невизначеними.

Рішення на рівні G7 стосовно використання майбутніх прибутків потребуватиме одноголосної підтримки всіх 27 країн ЄС, що дасть Угорщині можливість втрутитися у подальші фінансові домовленості стосовно України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ