АКТУАЛЬНО

Угорська опозиція обурена заявами радника Орбана про готовність здатися Росії

Заяви радника угорського прем’єр-міністра Балажа Орбана про те, що Угорщина не захищалася б від російського вторгнення так, як це зробив Володимир Зеленський, викликали хвилю обурення серед опозиційних сил. Опозиційні політики жорстко розкритикували такі висловлювання, звинувативши Орбана у підриві національної безпеки та незалежності країни.

Реакція опозиції

Лідер опозиції Петер Мадьяр різко засудив заяву радника, назвавши її фактичним визнанням готовності Угорщини капітулювати перед Росією у випадку вторгнення. “Це неприйнятно та суперечить основам угорської конституції,” – заявив Мадьяр, підкреслюючи, що подібні слова можуть підірвати міжнародну репутацію країни.

Опозиційні політики закликали Балажа Орбана подати у відставку за “розтоптування” ідеалів незалежності та суверенітету Угорщини. Вони також наголосили, що подібні заяви підривають довіру до угорської армії та ставлять під сумнів готовність влади захищати свою країну.

Що сказав Балаж Орбан

Сам радник прем’єр-міністра зазначив, що, на його думку, рішення президента України Володимира Зеленського вступити в оборонну війну було “безвідповідальним”. Орбан припустив, що Угорщина не пішла б таким шляхом, аби уникнути жертв.

Заява викликала не лише внутрішній, але й міжнародний резонанс, адже вона ставить під сумнів солідарність Угорщини з іншими європейськими країнами в умовах війни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ