АКТУАЛЬНО

Україна готова бити у відповідь – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що поточного року Україна не тільки захищатиме свою енергетичну інфраструктуру від можливих російських атак, а й готова давати адекватну відповідь на такі дії.

Заява глави держави відбулася після щоденної селекторної наради з представниками силових відомств, армії та правоохоронних органів.

Зеленський повідомив, що отримав звіти про постачання техніки, боєприпасів, нові контракти та зміни в географії поставок. Він також був проінформований про поточну обстановку на передовій. Президент висловив занепокоєння з приводу важких бойових зіткнень, які відбуваються, зокрема, у Куп’янську та Авдіївці, але підкреслив, що українські військові утримують свої позиції.

Зеленський наголосив, що противник намагається атакувати все, що перебуває в його доступі. Служби порятунку та інші організації наразі працюють над ліквідацією наслідків обстрілів, здійснених по населених пунктах, включно з Бериславом на Херсонщині та Боровою на Харківщині.

Президент також наголосив, що Україна готується до можливих терористичних атак на свою енергетичну інфраструктуру та підкреслив, що цього року країна не лише оборонятиметься, а й рішуче реагуватиме на подібні загрози. Зеленський підкреслив, що потенційний противник добре обізнаний про це. Президент також наголосив на зміщенні російських військових авіаційних ресурсів подалі від кордонів України, після того як Росія вивела свій флот із Криму.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ