АКТУАЛЬНО

Українські війська перекинули бронетехніку на лівий берег Херсона

Згідно з повідомленнями Інституту вивчення війни (ISW), 6 листопада з’явилися фотографії, на яких фіксується перекидання української бронетехніки на лівий берег Херсонської області. Фотографії являють собою зображення гусеничної транспортної машини-амфібії (ПТМ), яка перевозить бойові машини піхоти Збройних Сил України (ЗСУ) в районі Кринок, що розташований за 30 кілометрів на північний схід від Херсона та 2 кілометри від річки Дніпро.

Російські мілблогери також поширили зображення, на яких видно зруйнований західний бронетранспортер у невстановленому місці на східному березі.

Згідно з думкою аналітиків, на лівому березі в районі Кринок нині діють понад 300 українських військовослужбовців, що становить приблизно один батальйон. Вони контролюють позиції в центрі села Кринок і суміжних районах. Бойові дії тривають у цьому районі та поблизу інших населених пунктів, таких як Порійма, Піщановка і Підстепне.

Експерти зазначають, що перекидання бронетехніки і зміцнення позицій українських військ на східному березі Дніпра свідчать про те, що інтенсивні дії Росії з блокування річки Дніпро не завадили ЗСУ зміцнити свої позиції і перекинути додатковий особовий склад і військову техніку на східний берег.

Слід зазначити, що ситуація на сході України залишається напруженою, і розвідка повідомила про мінування критичної інфраструктури на окупованих територіях Херсонської області. Вважається, що такі дії можуть бути пов’язані з підготовкою до можливого відступу.

У зв’язку з цим екс-спікер українського Генштабу, полковник запасу Владислав Селезньов, зазначає, що ЗСУ, ймовірно, контролюють щонайменше три опорні плацдарми на Лівобережжі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ