АКТУАЛЬНО

Україна планує продовжувати бойові дії в Курській області, якщо Росія відмовиться від переговорів

Україна має намір продовжувати бойові дії в Курській області, якщо Росія не піде на поступки і не погодиться на переговори, повідомляє британське видання The Times. В умовах зростаючого тиску з боку Києва, який вимагає змін у стратегії Москви, Україна демонструє своє рішуче налаштування через створення нових військових структур в окупованому регіоні.

«Якщо Путін не піде на жодні поступки і відмовиться від переговорів, окрім як на його умовах, у Києва не буде іншої альтернативи, окрім як залишатися в Курській області і просуватися далі, щоб посилити тиск на Москву. В очікуванні цього сценарію Україна створила «військову комендатуру» в окупованій Курській області як демонстрацію нової лінії фронту в протистоянні з Москвою», – йдеться в матеріалі.

При цьому видання наводить аргументи, чому ця стратегія може не вдатися. Підрозділи, які зараз воюють у РФ, можуть знадобитися на Донбасі, де росіяни продовжують просування, інакше в обороні ЗСУ з’являться «вразливі прогалини», якими зможе скористатися РФ.

Журналісти також відзначають складність операції з безпечного відведення військ назад в Україну з Курської області.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ