АКТУАЛЬНО

Україна планує розширити обсяг наданих іпотечних кредитів

У Міністерстві економіки передбачається значущий приріст видання іпотечних кредитів в рамках реалізації державної іпотечної програми “єОселя” до понад 10 000, що є суттєвим зростанням порівняно з результатами 2023 року, коли їх було майже 6000. Про це повідомила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

За словами чиновниці, фінансування для програми є наявним, а плани на поточний рік є більш амбітними, ніж у минулому. Також вона зауважила, що останні зміни в програмі дозволяють не лише придбати квартири, а й будинки, таунхауси та інше.

Бігун також наголосила, що процес отримання іпотеки зараз є швидким та доступним. У деяких випадках рішення по заявці приймається всього за лічені хвилини, що пояснюється цифровизацією процесу.

“Якщо людина бажає взяти іпотечний кредит, вона заходить в Дію, вводить дані про себе та членів своєї сім’ї, а також інформацію про свою здатність до сплати. Заявка через Дію автоматично надсилається до банків, які приєднані до програми “єОселя”, для розгляду та ухвалення рішення про фінансування. Цей процес може займати від хвилин до годин, і упродовж одного робочого дня заявник отримує відповідь. Після цього він може обрати майно для придбання”, — розповіла заступниця міністра.

Процедура оформлення іпотеки через Дію включає подання заявки на веб-сайті або у додатку, при цьому важливо додати різноманітні особисті дані, такі як ім’я, адреса, дані паспорта та інші відомості про сім’ю.

На завершення варто відзначити, що на 2024 рік виділено 877,5 млн гривень на пільгові житлові кредити для внутрішньо переміщених осіб в Україні, і за даними міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, програма вже надала 650 кредитів на суму 902,3 млн гривень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ