АКТУАЛЬНО

Україна спрямує 4 мільярди євро на утилізацію сміття

Міністерство середовища України розробило план боротьби з відходами, який включає реалізацію 200 перспективних проєктів з обробки різних типів сміття.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України, Руслан Стрілець, повідомив, що аналізуючи проблематику різних регіонів та вивчаючи досвід Європейських країн, вони розробили план розміщення нових заводів з обробки відходів по всій країні.

Першочергові проекти включають будівництво сміттєпереробних заводів на Київщині, системи глибокого сортування відходів у Києві та Івано-Франківській області, а також створення чотирьох заводів на Полтавщині і сім на Одещині. Подібні заходи також заплановані у Закарпатській, Сумській та Харківській областях.

Нині в Україні функціонують 17 підприємств з переробки макулатури, 35 – з переробки пластику і 27 – із склобоєм. Однак ці підприємства використовують лише 40% своєї потужності, імпортуючи сировину з інших країн, що коштує державі значні суми. Наприклад, Україна купує понад 200 тисяч тонн сміття щороку, а за півроку витратила 38 мільйонів доларів на макулатуру.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ