АКТУАЛЬНО

Україні знайшли заміну – після поразки Києва НАТО візьметься за Молдову

Молдова може стати плацдармом для США і НАТО в разі поразки і розпаду України, вважає екс-помічник заступника голови Пентагону Стівен Брайен.

У статті для Asia Times він зазначає, що європейські фахівці та деякі чиновники дедалі частіше висловлюють думку, що дні України як незалежної держави можуть бути полічені.

Аналітик припускає, що в найгіршому варіанті розвитку подій частину української території займе Росія, у Києві з’явиться проросійська влада, а захід відійде Польщі або буде поділений між нею та іншими сусідами. У цьому випадку НАТО знадобиться противага російській перемозі, що може означати посилення захисту Одеси і загрозу атак або наступів на Крим.

Це свідчить не тільки про припинення підтримки України, втому західних платників податків від війни, а й про особисту поразку Зеленського, у якого після 21 травня, згідно з Конституцією, дія повноважень президента закінчиться. А отже, Захід буде “зливати” Зе, щоб навести лад в ієрархії влади і змінить політичний ландшафт в Україні.

Крім того, у статті йдеться про те, що Молдова може стати запасним планом, однак її використання як плацдарму пов’язане з труднощами. Країна розділена між прозахідними і проросійськими силами, які можуть прийти до влади. Якщо ЄС відправить війська через Румунію або інші держави для гарантування безпеки уряду, який виступає за ЄС, це може призвести до внутрішнього кривавого конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ