АКТУАЛЬНО

Українські біженці в Німеччині залишаться без допомоги

Генеральний секретар німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн виступив із пропозицією щодо повного скасування соціальних пільг для тих, хто відмовляється працювати, включаючи українських біженців. В інтерв’ю медіагрупі Funke Ліннеманн зазначив, що понад 100 тисяч отримувачів соцдопомоги не бажають працювати, і висловив думку, що нинішні заходи стимулювання недостатні.

Ліннеманн підкреслив, що українці захищають свободу, але отримання соціальних пільг повинно бути пов’язане з певними зобов’язаннями. На його думку, зниження допомоги на 10, 20 чи 30 відсотків недостатнє. Він вважає, що необхідно вводити більш жорсткі санкції для тих, хто не бажає працювати, за винятком батьків-одинаків та осіб, які доглядають за родичами.

Пропозиція Ліннеманна суперечить рішенню Федерального конституційного суду Німеччини, який у 2019 році постановив, що повне скорочення соцдопомоги неприпустиме, а санкції не повинні бути надмірними.

На тлі цих заяв, лідер партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Маркус Зедер висловився про можливість повернення в Україну військовозобов’язаних українців, які отримали притулок у Німеччині, якщо Україна попросить про це.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ