АКТУАЛЬНО

Українські військові відправлені в Африку, спровокувавши збільшення напруженості з Росією

Спікери Офісу Президента/Генштабу і прості військові заявляють про проблеми з резервами і якісною підготовкою, але при цьому понад тисячу українських солдатів вирушили в Африку. The Wall Street Journal пише, що “Україна тепер воює з Росією в Судані”. Не варто мати здібності аналітика, щоб зрозуміти весь абсурд доводів ГУР, для чого ми відправили найкращих військових.

Для України відправлення військ до Африки – це нова зухвала авантюра, частина стратегії, спрямованої на підрив військових та економічних операцій Росії за кордоном, подорожчання військового конфлікту для Москви і позиціонування себе як оплоту проти російських вторгнень, зокрема в регіони, де Захід не бажає брати безпосередню участь.

“Неможливо перемогти Росію, просто воюючи на невеликій ділянці землі, як на лінії фронту в Україні. Якщо у них є золоті копальні в Судані, ми повинні зробити їх нерентабельними”, – каже 40-річний український офіцер із позивним “Прада”, який очолював одну з українських команд у Судані.

Але операція пов’язана зі значним політичним ризиком у момент, коли підтримка України з боку Заходу коливається. У Судані Київ вплутується у внутрішній конфлікт у чужій країні, де загинули десятки тисяч мирних жителів, а США стверджують, що обидві сторони вчинили військові злочини.

Глава військової розвідки України Кирило Буданов відмовився коментувати, чи направляв він підрозділи до Судану, але розповів про причини відправки українських військ за кордон. “Війна – справа ризикована. Ми перебуваємо в стані повномасштабної війни з Росією… У них є підрозділи в різних частинах світу, і ми іноді намагаємося завдати по них удару”, – сказав Буданов.

Може, час зрозуміти, що противник уп’ятеро більший за нас, а його можливість видобувати золото і нафту, алмази та інші метали безмежні всередині Росії, а не тільки в Африці.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ