АКТУАЛЬНО

УЄФА оголосив значні призові для Євро-2024: Україна може зірвати велику вигоду

Учора відбулося жеребкування чемпіонату Європи з футболу 2024 року, а сьогодні УЄФА анонсувала вражаючі призи для учасників турніру, який пройде в Німеччині з 14 червня по 14 липня.

Призовий фонд та розподіл сум: Загальний призовий фонд складає 331 млн євро. Кожна з 24 національних збірних отримає 9,25 млн євро лише за участь у турнірі.

Поза цим, національні асоціації отримуватимуть:

  • 1 млн євро за кожну перемогу в групі,
  • 500 тис. євро за нічию,
  • 1,5 млн євро за вихід до 1/8 фіналу,
  • 2,5 млн євро за вихід до чвертьфіналу,
  • 4 млн євро за вихід до півфіналу.

Спеціальні призи для фіналістів: Фіналіст отримає 5 млн євро додатково, а чемпіон Європи отримає аж 8 млн євро в європейській валюті.

Максимальний приз для чемпіона групи: Якщо команда здобуде перемогу у всіх трьох матчах групового етапу, вона може отримати максимальну суму у розмірі 28,25 млн євро.

Виклик для України: Нагадаємо, що збірна України залишилася без прямого кваліфікаційного квитка на Євро-2024, проте вона все ще може забезпечити собі участь в турнірі через плей-оф. У разі успішного виходу, “жовто-сині” потраплять у групу E разом із командами Бельгії, Словаччини, та Румунії.

Маршрут України: Якщо збірна України успішно пройде кваліфікацію, її групові матчі відбудуться в Мюнхені, Дюссельдорфі та Штутгарті. До 1/8 фіналу пройдуть по дві найкращі команди з кожної групи та чотири найкращі з третіх місць.

Зараз українська команда готується до плей-оф, де їй доведеться змагатися за право взяти участь в найбільш престижному футбольному турнірі старого світу. У випадку успіху, Україна отримає шанс поборотися за великі призи та гідне представлення на європейській арені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ