АКТУАЛЬНО

В Бангладеші народилися черепахи майже вимираючого виду

Азійські лісові черепахи, які раніше вважалися вимершими, роблять перші кроки у своєму відродженні в заповіднику Бангладешу. Популяція цих черепах різко зменшилася через руйнування їхнього середовища і браконьєрство. Сім років тому вид був визнаний зниклим, але місцеві жителі виявили новонароджених черепах і повідомили про це захисників природи.

Колись широко поширені в густих тропічних лісах Бангладешу, Бірми і Таїланду, ці лісові черепахи втратили свою чисельність. Фахівці по дикій природі вживають заходів для відновлення їхньої популяції, і два роки тому привезли двох дорослих самців в лісовий заповідник на північ від Дакки, щоб провести програму виведення їх у неволі. Ця ініціатива призвела до народження 46 малюків, з яких 41 вижили – значущий успіх для врятування виду від вимирання.

Хоча програма розведення є успішною, захисники природи застерігають, що випуск новонароджених назад у дику природу не гарантує сталого виживання виду. Тепер планується залучення місцевих племен до участі в збереженні цих рідкісних тварин, сподіваючись на успіх у збереженні їх популяції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ