АКТУАЛЬНО

В США передбачають неспокійні сценарії війни в Україні

Американські чиновники попереджають про можливі наслідки відсутності військової допомоги від США для України, передбачаючи потенційні втрати територій та загибель значної кількості українців.

Один з високопоставлених американських чиновників, коментуючи ситуацію для видання, зауважив, що відсутність додаткової підтримки може призвести до колапсу: навіть якщо Збройні сили України зуміють відбити напади ворога, це може обійтися “невимовною людською втратою”.

Директор ЦРУ Вільям Бернс, виступаючи перед законодавцями, попередив, що без допомоги від США територіальні втрати України у цьому році будуть “значними”.

Представники Білого дому відкрито не обговорюють альтернативні варіанти допомоги для України, сподіваючись, що за допомогою громадського тиску зможуть домогтися від Конгресу результативного голосування за виділення 60 мільярдів доларів нової допомоги.

Але у приватних розмовах вони [американські чиновники] прийшли до висновку, що політична неспроможність може переважити – або підірвати пакет допомоги, або прийняти його надто пізно, щоб уникнути катастрофи для уряду в Києві.

Американські чиновники зауважили, що у випадку остаточного припинення фінансової допомоги Україні від США, майбутнє країни буде залежати від здатності мобілізувати нові сили, успіху тренувальних ініціатив на Заході та морального духу військ.

“Чи призведе це до краху чи значних втрат – це піддається внутрішнім дебатам. Але без додаткової та постійної підтримки від США не може бути майбутнього для України”, – додав високопосадовець.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ