АКТУАЛЬНО

В Україні завершили монтаж першої вітротурбіни вітропарку “Островський”

Компанія “Вітряні парки України” завершила встановлення першої вітротурбіни у вітропарку “Островський”, який розташований на території Нижньоворітської громади на кордоні Львівської та Закарпатської областей. Про це повідомила пресслужба компанії.

Вітротурбіна із одиничною встановленою потужністю 4.8 МВт має висоту башти 120 м і діаметр ротора – 152 м. За такими технічними характеристиками, цю вітротурбіну можна вважати “вітротурбіною середнього розміру” в порівнянні з іншими аналогічними енергетичними установками в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Компанія підкреслила, що встановлення першої вітротурбіни – це важливий етап у реалізації будь-якого вітроенергетичного проєкту. Наступним етапом буде підключення до електричної мережі та генерація електроенергії для споживачів.

Загальна встановлена потужність запланованого вітропарку складатиме 80 МВт. Виробництво електроенергії вітровим парком “Островський” буде достатнє для забезпечення щорічних потреб екологічно чистою електроенергією майже 50 тисяч домогосподарств.

Пресслужба також наголосила, що крім екологічно чистої електроенергії, місцева громада отримає інші переваги від генерації електроенергії вітровим парком “Островський”. Згідно з укладеним договором про соціальне партнерство між вітряним парком “Островський” та Нижньоворітською громадою, 3% доходу від продажу електроенергії буде спрямовано до бюджету громади. Це у щорічному еквіваленті становить майже півтора мільйона гривень, які будуть використані на розвиток інфраструктури, освіти, дитячих садочків та спортивних закладів.

Компанія додає, що вказана сума відбувається від генерації лише однієї вітротурбіни, і після завершення будівництва вітропарку цей показник збільшиться на кількість встановлених вітротурбін.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ