АКТУАЛЬНО

Вартість нафти падає через економічні проблеми в Китаї і РФ

У понеділок ціни на нафту зазнали подальшого зниження на тлі очікувань щодо збільшення видобутку країнами ОПЕК+ з початку жовтня, а також через стурбованість щодо слабкого попиту в Китаї та США, які є найбільшими споживачами нафти. Як повідомляє Reuters, ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 61 цент, або 0,8%, до 76,32 долара за барель. Водночас американська нафта WTI знизилася на 52 центи, або 0,7%, до 73,03 долара за барель.

Минулого тижня ціни на нафту також показали негативну динаміку: Brent впала на 0,3%, а WTI – на 1,7%. Основні причини такого зниження пов’язані з планами ОПЕК+ щодо збільшення видобутку нафти з наступного місяця, що викликало побоювання щодо надлишку пропозиції на ринку.

“Є побоювання, що ОПЕК може втілити в життя свої плани з підвищення видобутку з жовтня,” – зазначив ринковий аналітик IG Тоні Сикамор.

Крім того, слабкі економічні показники з Китаю та США посилили стурбованість щодо майбутнього попиту на нафту. “Слабший, ніж очікувалося, індекс менеджерів із закупівель КНР, оприлюднений на вихідних, підвищує занепокоєння щодо того, що китайська економіка може не досягти своїх цілей зростання,” – додав Сикамор.

Відзначається, що нові дані зі Сполучених Штатів також показали сповільнення споживання нафти в червні до найнижчого сезонного рівня за останні кілька років. Це додатково посилює тривогу щодо можливого падіння попиту на чорне золото в найближчій перспективі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ