АКТУАЛЬНО

Велика Британія планує побудувати шість нових військових кораблів для морської піхоти

Міністр оборони Великої Британії, Грант Шаппс, оголосив про замовлення до шести нових військових кораблів для Королівської морської піхоти. Ці нові кораблі, відомі як багатоцільові кораблі підтримки, будуть побудовані в Сполученому Королівстві і підсилять британські морські сили спеціальних операцій.

“Це важливий крок, який ми можемо зробити в даний час, завдяки виділеним коштам на оборону”, – зазначив Шаппс у своєму інтерв’ю BBC. Він також повідомив, що два нинішніх штурмових кораблі Королівської морської піхоти, HMS Albion та HMS Bulwark, залишаться в експлуатації до запланованих дат списання в 2033-2034 роках, і не будуть утилізовані чи законсервовані.

Шість нових кораблів стануть частиною програми з 28 надводних та підводних човнів, які будуються або готуються до будівництва для ВМС Великої Британії. За словами Шаппса, це є “новою золотою добою для британського суднобудування”. Головними учасниками у будівництві цих кораблів є найбільший британський військовий підрядник BAE Systems та інша британська оборонна компанія Babcock.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії, Ріші Сунак, оголосив про збільшення витрат на оборону до 2,5% ВВП до 2030 року, що є найбільшим зростанням за останні десятиліття.

Також повідомляється, що британський уряд готується представити нову програму військових кораблів. Раніше цього року ЗМІ повідомляли про намір Королівського військово-морського флоту Великої Британії вивести з експлуатації два військових кораблі через проблеми з набором моряків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ