АКТУАЛЬНО

Велика Британія розглядає передачу Україні прототипу лазерної зброї

Велика Британія активно розглядає можливість передачі Україні прототипа лазерної технології для захисту від дронів та ракет. Згідно з повідомленням міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс висловив намір розгорнути цю технологію якнайшвидше.

Під час візиту до лабораторії лазерних технологій DragonFire, Шаппс підкреслив значення цього новаторського знаряддя для оборони. Він відзначив, що прискорення процесу розгортання лазерної зброї становить пріоритет, навіть за рахунок скорочення звичайних часових рамок.

Плани Великої Британії полягають у впровадженні системи DragonFire до 2027 року. Однак, за словами Шаппса, є інтерес до можливості доставки прототипів в Україну раніше, навіть якщо вони не будуть повністю готові.

Система DragonFire є передовою лазерною технологією, спроектованою для збивання безпілотників та ракет. Вона відрізняється невидимістю і безшумністю, що робить її ефективним знаряддям у боротьбі з загрозами повітряного простору. Низька вартість використання цієї зброї робить її особливо привабливою для військових стратегій.

Розгортання лазерної технології в Україні розглядається в контексті зростаючої напруги в регіоні, зокрема через конфлікт з Росією. Планується, що спочатку системи будуть встановлені на кораблях, а згодом – і на суші.

Останні демонстрації роботи системи DragonFire відбулися в Міністерстві оборони Великої Британії, де її називають “зброєю майбутнього”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ