АКТУАЛЬНО

Велика Британія збільшує бюджет на оборонні витрати

Міністр оборони Великої Британії, Грант Шаппс, оголосив про плани уряду зі збільшення видатків на оборонну сферу до 2,5% від ВВП. Звертаючись до інших демократичних країн, він закликав приєднатися до цього напрямку, наголошуючи, що нинішній рік буде надзвичайно небезпечним і вимагатиме протистояти “ірраціональним” державам.

Міністр висловив це під час трансляції звернення через мережу Х. За його словами, протягом наступних п’яти років Велика Британія може знаходитися у бойових діях в різних регіонах світу, включаючи протистояння із Росією, Китаєм, Іраном та Північною Кореєю.

Шаппс вказав, що Лондон повинен збільшити витрати на оборонну сферу, оновлення ядерних сил стримування і поповнення запасів через надзвичайну нестабільність у світі. Він також зазначив роль Великої Британії у захисті міжнародного судноплавства, наведучи приклад ударів по хуситах у Ємені, спільно проведених зі Сполученими Штатами.

Міністр повідомив, що 20 тисяч військовослужбовців буде виділено для участі в навчаннях НАТО в Європі, які відбудуться у першій половині цього року, з використанням військових кораблів та винищувачів.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали двосторонню безпекову угоду, що залишатиметься дійсною до вступу України в НАТО.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ