АКТУАЛЬНО

Великі втрати російських окупантів під Авдіївкою та невдачі на Таврійському напрямку

У намаганні оточити Авдіївку російські окупанти зазнали великих втрат, втративши понад 15 тисяч військових протягом майже двох місяців, повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку, Олександр Штупун, в ефірі “Громадського радіо”.

Протягом останніх тижнів окупанти провели 34 атаки на Авдіївському напрямку, спробуючи оточити місто. Однак українські сили змогли відсунути їх назад, утримуючи позиції в жорстких боях.

“Там тривають жорсткі бої, не можна сказати, що там щось захоплено. Окупанти трошки просуваються, потім ми їх відсуваємо; йдуть контактні бої”, – зазначив Штупун.

Речник також висловився про величезні втрати російських військових у живій силі під час цих спроб. За його словами, “точно перевищили 15 тисяч”, включаючи мертвих та поранених. Втрати окупантів включають в себе втрату вісім літаків Су-25 та понад 600 одиниць техніки.

“Мабуть, вже наближаються до 20 тисяч. Це загальні втрати: і мертві, і поранені… За три дні буде два місяці, як ворог активно намагається захопити Авдіївку. За цей час росіяни втратили вісім літаків Су-25, понад 600 одиниць техніки (цифра, звісно. приблизна), та понад 15 тисяч осіб; може, навіть і більше”, – додав він.

Українські сили продовжують діяти відповідно на Таврійському напрямку, тримаючи оборону та завдаючи значних втрат окупантам.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ