АКТУАЛЬНО

Військові Ірану захопили нафтовий танкер в Оманській затоці

Вранці вчора, в Оманській затоці, військово-морські сили Ірану захопили нафтовий танкер St Nikolas, який плавав під прапором Мальти. Інформація про напад стала відома після повідомлення про підняття на борт озброєних осіб.

Іранське державне інформаційне агентство IRNA визнало захоплення танкера із зазначенням, що це сталося в результаті рішення суду, хоча конкретне судно не було ідентифіковано. Раніше судно St Nikolas потрапило у суперечку з Міністерством юстиції США, що призвело до конфіскації мільйона барелів іранської сирої нафти.

За інформацією Відділу морської торгівлі Сполученого Королівства, захоплення танкера сталося рано вранці в 50 милях від узбережжя Оману. За даними розслідувальної компанії Ambrey, на борт корабля піднялося “чотири-п’ять озброєних осіб”, які вимкнули камери спостереження.

Раніше відомий як Suez Rajan, St Nikolas пов’язаний із грецькою компанією Empire Navigation. Компанія визнала втрату контакту з танкером, екіпаж якого складався з 18 філіппінців і одного громадянина Греції. Вересні 2023 року Empire Navigation визнала свою вину у контрабанді іранської нафти та сплатила штраф у розмірі 2,4 мільйона доларів у цій справі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ