АКТУАЛЬНО

Військовозобов’язаних примусово доставлятимуть до ТЦК

Українські правоохоронці пояснили, як будуть діяти у випадку виявлення ухилянтів від призову до армії та чи будуть вжиті сили проти них.

Про це повідомив голова Національної поліції Іван Виговський.

За його словами, після перевірки документів військовозобов’язаних осіб у громадських місцях або будь-якому іншому місці, і в разі виявлення порушення щодо їхнього військового обліку, їх примусово доставлятимуть до тимчасового тримання для проходження медичного огляду та визначення придатності до військової служби.

Такі повноваження правоохоронців передбачені статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Іншими словами, поліцейський повинен здійснити адміністративне затримання особи та доставити її до військкомату.

Крім того, керівник поліції зазначив, що правоохоронці уповноважені вживати примусових заходів у ході виконання своїх обов’язків.

“Фізичний вплив та застосування спеціальних засобів можливі тільки у випадку опору особи та її непідпорядкованості наказам поліцейського. Тому у разі активного опору працівник поліції може використовувати гумові та пластикові дубинки, електрошокові пристрої контактної та контактно-дистанційної дії, а також засоби обмеження рухомості (каиданки, сітки для фіксації тощо)”, – підкреслив він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ