АКТУАЛЬНО

Військовий розповів як фронтовики ставляться до життя у тилу

Чому цивільні мають розуміти військових: Ігор Шолтис про ціну війни і парадокс суспільства.

У соціальних мережах часто виникають конфлікти між цивільними та військовими, що розколюють суспільство. Військовий батальйону “Нахтіґаль” Ігор Шолтис (позивний Гаррі Шульц) розповів в ефірі проекту “Станція Краматорськ” про своє ставлення до таких конфліктів і про те, як він бачить роль цивільних у війні.

Шолтис зазначив, що українське суспільство не може бути ідеальним, адже це зробило б життя нецікавим. Він згадав, як після антитерористичної операції, коли він відновлювався після поранень, бачив в центрі міста багато російськомовних громадян та інші прояви, які йому було важко прийняти.

“Антитерористична операція не була такою масштабною, як повномасштабна війна, але навіть тоді багато військових пережили важкі умови фронту. Я сам переживав ПТСР і ставив питання, для чого я все це переживав,” – розповідає Шолтис.

Коли він повернувся до Львова влітку 2022 року, він побачив, що люди у тилу живуть своїм життям, що, за його словами, є парадоксом.

“Це не питання, чи це правильно, чи це ні, воно просто так є. Є люди, які витрачають свої найкращі роки десь удалині від дому, сидячи в лісосмугах, є люди, які цінують це в цивільному житті, є люди, які не цінують, але всі вони українці і це робиться для всіх них. Якщо б зараз хтось у Києві вийшов би на Майдан-3 скидати владу, державний суверенітет, тому що хлопчиків потрібно повернути додому, я би не те що не зрозумів. Якби потрібно було їхати і пояснювати цим людям, що так робити не можна, я би поїхав і це зробив”, – наголосив Шолтис.

Шолтис підкреслює, що якби українські захисники не робили свою роботу добре, то країна не могла б жити так, як живе зараз. Він також заявив, що готовий вжити заходів, якщо хтось намагатиметься підривати державний суверенітет чи розхитувати ситуацію в країні.

“Якщо потрібно буде їхати і пояснювати тим, хто хоче дестабілізувати ситуацію, що таке робити не можна, я б це зробив,” – резюмує Шолтис.

Його слова акцентують увагу на важливості підтримки і розуміння між фронтом і тилом, а також на ціні, яку платять військові за спокій і безпеку в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ