АКТУАЛЬНО

Віктор Орбан висловив незадоволення стосовно нацменшин в Україні і згадав про часи СРСР

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив занепокоєння стосовно прав угорців в Україні та висловив думку, що в часи СРСР ситуація була кращою. Його заяви, які висловив під час Постійної конференції Угорщини, викликали спір та обурення в українському суспільстві.

За словами Орбана, найбільше постраждали закарпатські угорці в Україні, які, за його думкою, опинилися в найгіршій ситуації. Він висловив переконання, що Київ обирає шлях, який не підтримує Будапешт.

“Я не перебільшую, коли скажу, що з угорською мовою та освітою ситуація за часів Радянського Союзу була кращою, ніж зараз за Української держави,” – зазначив прем’єр-міністр Угорщини.

Він також заявив, що Угорщина надасть усю можливу допомогу закарпатським угорцям через тиск, який, за його словами, здійснюється Україною.

Орбан розкритикував Україну за відсутність чіткої військової мети, визначеної Києвом. Він висловив своє непогодження з тим, що Україна не може чітко визначити свої цілі, що, його думка, ускладнює процес надання допомоги.

Ці заяви відзвучали в контексті загострених відносин між Угорщиною та Україною, особливо після ухвалення Верховною Радою закону про освіту у 2017 році. Цей закон передбачає, що державна мова є мовою освітнього процесу, але одночасно можлива викладання окремих предметів на різних мовах. Угорщина висловила незгоду з цим законом, вважаючи його обмеженням прав національних меншин.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ