АКТУАЛЬНО

Водії, які застрягли на кордоні з Польщею, бажають евакуюватись

Близько 20 водіїв, застряглих на кордоні з Польщею, виражають бажання на час евакуації” – повідомляє Сергій Деркач, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Ситуація виникла через страйк польських перевізників, які заблокували три КПП на кордоні з Україною.

“Ми вчора оголосили про можливість того, щоб забрати деяких водіїв до України. На сьогодні є близько 20 водіїв, які зголосились й написали про те, що мають бажання поїхати в Україну на певний період часу,” – заявив Деркач.

Водії, які висловили бажання евакуюватись, отримають допомогу в перетині кордону в обидва напрямки. Це питання розглядається також в юридичному аспекті, і Деркач підкреслив, що це буде юридично вирішено.

“Коли ми говоримо про повернення водіїв, ми говоримо й про юридичну складову. Ми вас забираємо, привозимо, це однозначно в юридичній площині того, що ви маєте перетнути кордон до України й назад до вантажівки. Це питання ми однозначно юридично маємо вирішувати,” – додав Деркач.

Держприкордонслужба також висловила свою готовність надати дозвіл на перетин кордону водіям, які бажають повернутись. Це рішення визначається в юридичному аспекті та демонструє розуміння труднощів, з якими стикаються водії.

Ця ситуація виникла внаслідок страйку перевізників у Польщі, які також заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною. За даними, страйк розпочався 6 листопада та має тривати до січня 2024 року, що призвело до численних труднощів для водіїв та підприємців, які розраховують на гладке функціонування транспортних маршрутів через кордон

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ