АКТУАЛЬНО

Володимир Зеленський про деокупацію: виклики та перспективи

Президент України Володимир Зеленський висловив свої думки про процес деокупації анексованих територій та підкреслив важливість повернення не лише фізичних, але й ментальних аспектів у звільнених регіонах.

За словами Зеленського, відновлення Криму може виявитися легшим порівняно з Донбасом через відсутність прямих бойових дій на півострові. Проте, голова держави зауважив, що на Донбасі ситуація буде значно складнішою через тривалість окупації та військову мілітаризацію регіону.

“Може так статися, що ми території повернемо раніше, ніж цих людей. Так може бути. Наприклад, якщо ми беремо Донбас, люди живуть там 10 років, живуть в іншому просторі і це довгий процес. Може бути по-різному”, – зазначив президент.

За словами Зеленського, важливо зрозуміти психологічний аспект повернення людей, які проживали під окупацією. Він відзначив, що цей процес може бути надзвичайно складним через тривалу війну та зміну умов життя.

“Ментально, можливо, буде складніше з Донбасом. Люди там живуть 10 років, живуть в іншому просторі і це довгий процес”, – додав Зеленський.

Президент також підкреслив важливість збереження та підтримки тих, хто залишився на окупованих територіях. Він наголосив на важливості підтримки українських громадян, які залишаються вірними своїй державі, навіть в умовах воєнного конфлікту.

Українська влада продовжує активно доповідати про необхідність виведення російських військ та відновлення територіальної цілісності. Ініціатива щодо можливих мирних переговорів обговорювалася, але поки не призвела до конкретних результатів. Україна продовжує додержуватися позиції, що немає переговорів, поки російські війська не покинуть її територію.

Стратегічна мета України у війні з Росією залишається повною відновлення територіальної цілісності, яка включає в себе повернення до кордонів 1991 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ