АКТУАЛЬНО

Все більше шкіл в Європі забороняють мобільні телефони, пише The Guardian

В останні роки в Європі спостерігається зростаюча тенденція до заборони мобільних телефонів у школах. Згідно з повідомленням The Guardian, все більше навчальних закладів на континенті приєднуються до ініціативи, що почалася в Нідерландах.

Першим в Європі школу, що заборонила мобільні телефони, став Calvijn College у Нідерландах. Ця ініціатива була запроваджена майже чотири роки тому. Відтоді приклад Calvijn College наслідували численні навчальні заклади в Нідерландах, Франції та Бельгії.

У Угорщині навіть ухвалили окремий закон, який вимагає здавати телефони та смарт-пристрої на початку навчального дня. Італія та Греція дозволяють носити телефони з собою, але забороняють їх використання під час уроків.

У Calvijn College повідомляють, що відмова від телефонів має позитивний вплив на навчальний процес та соціальну взаємодію. «По суті, те, що ми втратили, ми повернули. Учні грають один з одним і спілкуються між собою. І перерви між уроками стали менш хаотичними», — зазначають у навчальному закладі.

За результатами опитування серед учнів, близько 40% з них після кількох місяців відзначили, що відмова від телефонів дозволила їм краще насолоджуватися перервами. Однак 37% учнів зізналися, що сумують за своїми телефонами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ