АКТУАЛЬНО

Витрати українців на Black Friday зросли на 35% цього року

На багатьох маркетплейсах та інтернет-магазинах ще можна зустріти останні спеціальні пропозиції Black Friday, але бренди вже аналізують результати цього найбільшого розпродажу року. За даними партнерської мережі Admitad Україна, витрати українців на Black Friday цього року зросли на 35% у порівнянні з минулим роком. Найпопулярнішими категоріями товарів стали одяг та взуття, електроніка, товари для дому та косметика.

Admitad Україна проаналізувала понад 153 мільйони онлайн-замовлень від більш ніж 2800 брендів у всьому світі та понад 1 мільйон онлайн-замовлень в Україні, щоб виявити тенденції. Жителі Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Полтави, Тернополя та Кривого Рогу були найбільш активними покупцями. Хоча розпродаж був успішним, глобальні продажі в тиждень Black Friday зросли лише на 8%, за кількістю продажів, і 9%, за сумою продажів.

Український ринок відзначається швидким зростанням як у річному вимірі, так і за інтенсивністю купівельної активності. За даними Admitad Україна, українці цього року показали збільшення активності на 70%, а витрати зросли на 106%. Однак покупці починають виявляти менший інтерес до знижок, адже постійний потік розпродажів навчив їх уважно вивчати пропозиції, перевіряти достовірність знижок та обережно вибирати найвигідніші покупки.

Найпопулярніші категорії товарів в Україні під час Black Friday включають електроніку (27%), одяг та взуття (13%), товари для дому (11%) і косметику (9%). Маркетплейси залишаються домінантами, здійснюючи більше 67% усіх онлайн-замовлень під час розпродажу. Лідери змінюються порівняно з минулим роком, з збільшенням популярності категорій “Іграшки та хобі” та “Ремонт”.

Вплив кешбек-сервісів на покупки зросло, з більш ніж 25% покупців, які скористалися цією можливістю. Контент-платформи та онлайн-медіа знову здобули популярність, забезпечуючи більше 20% усіх замовлень. Мобільні замовлення зросли з 40,5% до 52,4%, підтверджуючи роль мобільних пристроїв у житті покупців.

Партнерський маркетинг також піднявся на 7%, і тепер його використовують більше брендів. Результати афіліат-партнерів покращилися, збільшившись на 55% порівняно з минулим роком. Зараз брендам важливо врахувати результати Black Friday під час підготовки до різдвяних та новорічних розпродажів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ