АКТУАЛЬНО

Європа об’єднала зусилля: угода про відновлення 90% екосистем до 2050 року стала реальністю

Європейська Рада та Європарламент об’єднали зусилля, укладаючи історичну угоду про відновлення екосистем, яка передбачає врятування 90% пошкоджених природних систем країн Європейського союзу до 2050 року. За цим планом, держави-члени ЄС взяли на себе зобов’язання відновити щонайменше 30% місць проживання тварин та рослин до 2030 року.

В рамках плану передбачається створення умов для відновлення різноманітних екосистем, включаючи ті, що знаходяться у сільськогосподарських угіддях, лісах, містах, та річках. Зокрема, важливою частиною угоди є заходи для збереження запилювачів, метеликів, птахів, водоростей та коралів, що існують у цих різноманітних природних середовищах.

Згідно з розрахунками Єврокомісії, понад 80% екосистем у країнах ЄС знаходяться у поганому стані, що підкреслює необхідність термінових дій. План також передбачає відновлення п’ятої частини поверхні суші та морів у ЄС до 2030 року у їх вихідний природний стан.

Тепер обидва європейські законодавці — Європарламент і Рада ЄС — мають ухвалити відповідний закон, спрямований на реалізацію цієї амбіційної програми відновлення екосистем. Це крок вперед, який свідчить про зобов’язання Європи до сталого розвитку та збереження природного спадку для майбутніх поколінь.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ