АКТУАЛЬНО

Європа побоюється другого пришестя Трампа

У четвер, лідери європейських країн зберуться на саміті Європейської Ради у Великій Британії, щоб обговорити ключові питання, серед яких підготовка Європи та України до можливої перемоги Дональда Трампа на листопадових президентських виборах у США.

За інформацією від Associated Press, саміт буде проведений в атмосфері загальних обурень і побоювань щодо майбутньої геополітичної ситуації.

У четвер лідери європейських країн зберуться у Великій Британії на саміт, «затьмарений» побоюваннями з приводу того, чи залишаться США надійним союзником Європи і що буде з Україною, якщо Дональд Трамп переможе на листопадових виборах, пише Associated Press.

Новообраний прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер прийме понад 40 глав урядів на зустрічі Європейського політичного співтовариства (ЄПС) під Лондоном. За даними видання, лідери мають намір обговорити питання міграції, енергетичної безпеки та «загрози» з боку Росії, а сама Великобританія має намір підтвердити підтримку України.

Як розповів виданню один високопоставлений чиновник ЄС, який говорив на умовах анонімності, лідери також планують обговорити, «як вони можуть підготуватися» до можливого повернення Трампа. За його словами, перспектива перемоги Трампа – це дійсно «одне з питань, яке зараз у всіх на думці».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ