АКТУАЛЬНО

Євросоюз не вводить заборону на продаж танкерів в 12-му пакеті санкцій проти РФ

Країни Європейського Союзу не досягли узгодження щодо заборони продажу танкерів російським підприємствам та організаціям у рамках 12-го пакету санкцій проти Росії. За інформацією агентства Reuters, деякі середземноморські країни висловили стурбованість, вважаючи, що ці заходи можуть поставити їх у невигідне конкурентне становище через сильний судноплавний сектор.

12-й пакет санкцій Євросоюзу спрямований на ряд заходів, зокрема, на заборону алмазів російського походження та обмеження потоків нафти з Росії. Передбачено також посилення заходів, що мають ускладнити обхід існуючих санкцій, зокрема, обмеження цін на нафту країн “Великої сімки”.

Однак один з пунктів, спрямований на заборону продажу танкерів, був виключений з обговорення під час розгляду нових заходів проти Росії у зв’язку з військовою агресією проти України. За даними Reuters, Європейська Комісія розглядала цей пункт, але відмовилася від нього під час обговорення.

Останній санкційний проект передбачає, що судноплавним компаніям потрібно лише “звітувати” про продажі танкерів, а не забороняти їх. Чиновники з країн-членів ЄС збираються у понеділок увечері для подальших обговорень та можливих змін до тексту пакету санкцій. Очікується, що остаточне рішення може бути прийняте пізніше у цей же день.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ