АКТУАЛЬНО

Євросоюз працює над новими правилами щодо протидії дитячій порнографії

Законодавці Європейського Союзу затвердили розробку правил, які зобов’язують компанії, такі як Alphabet, Google, Meta та інші онлайн-сервіси, ідентифікувати та видаляти матеріали з дитячою порнографією.

Проект правил, стосовно матеріалів сексуального насильства над дітьми (CSAM), представлений Європейською комісією минулого року, викликав суперечку між прихильниками заходів безпеки в інтернеті та активістами, які обурюються можливим порушенням конфіденційності даних.

Виконавчий орган ЄС запропонував CSAM відповідно до виявленої неефективності поточної системи добровільного виявлення та звітності компаній для захисту дітей. Законодавці повинні обговорити останні деталі з державами-членами перед тим, як проект стане законом, що може статися у 2024 році.

Запропонований закон вимагає від служб обміну повідомленнями, магазинів додатків і постачальників доступу до Інтернету повідомляти та видаляти відомі та нові зображення та відео, а також випадки грумінгу. Також передбачено створення Центру ЄС із сексуального насильства над дітьми, який буде передавати звіти до поліції.

“Позиція Європейського парламенту визначає стримане контролювання чатів і дозволяє лише цілеспрямоване стеження за окремими особами та групами, які обґрунтовано підозрюються у зв’язку з матеріалами сексуального насильства над дітьми, за наявності судового ордеру”, – повідомило міжнародне молодіжне об’єднання Європи (LYMEC).

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ