АКТУАЛЬНО

З 1 січня 2024 року вступить в дію процес купівлі-продажу землі для юридичних осіб

Зміни до другого етапу земельної реформи не буде – заявив міністр аграрної політики та продовольства України, Микола Сольський. З 1 січня набуде чинності запланований земельний ринок для юридичних осіб. Міністр підкреслив, що ніяких змін не передбачено, і зазначив, що війна, навпаки, мотивує реформи прискорювати, а не уповільнювати.

“З нового року у нас розпочинається новий етап земельної реформи. Ми не плануємо внесення будь-яких змін. Це означає, що з початку наступного року юридичні особи матимуть можливість придбати земельні ділянки”, – сказав міністр.

Міністр також наголосив, що в умовах війни Україна повинна йти в напрямку лібералізації і уникати жорсткого регулювання. “Війна – це причина намагатися робити реформи швидше, а не сповільнювати їх. Ми повинні бути самодостатніми і мати зручні правила, що не відстають від країн, де готові інвестувати гроші”, – додав він.

Заступник міністра, Маркіян Дмитрасевич, відзначив, що українське аграрне законодавство активно адаптується до європейських стандартів. Водночас, він закликав бізнес готуватися до конкуренції на європейському ринку та враховувати норми ЄС у своїх стратегіях. Членство в ЄС для аграрного сектору України, за його словами, відкриває багато можливостей, але також вимагає уважності до викликів, що можуть виникнути.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ