АКТУАЛЬНО

Західні аналітики сумніваються в намірах України зберігати всі захоплені позиції

Як повідомляє газета Times, західні аналітики висловлюють сумніви щодо того, чи Україна має намір утримувати всі захоплені під час поточної операції позиції. Стаття ставить під сумнів офіційну заяву Банкової, що ця операція має на меті зміцнити позиції України для майбутніх мирних переговорів.

«Минулого тижня український президент припустив, що вторгнення було спрямоване на забезпечення проведення майбутніх мирних переговорів на умовах України. Але ніхто не вважає, що переговори можливі до весни, а скоріше навіть до осені 2025 року», – зазначає видання.

На думку газети, атака на Курську область була спрямована на підвищення морального духу всередині України і зміцнення позицій президента Зеленського. «Його демократичний мандат закінчився в травні, і тепер єдина його влада походить від воєнного стану», – йдеться в статті.

Газета також пише, що появу танків «Челленджер» у Курській області можна розглядати як свідоме рішення нового британського уряду. Це дозволяє припустити, що Британія заздалегідь знала про операцію і допомагала до неї готуватися.

«Рішення Стармера і Хілі, прем’єра і міністра оборони, прийняте минулого тижня, було не зміною політики, а зміною тону, щоб бути більш відкритими щодо ролі Британії в спробі переконати ключових союзників зробити більше для надання допомоги», – зазначає видання.

Щодо засобів дальнього ураження, на які Україна вимагає дозволу для ударів по Росії, газета повідомляє, що ведуться консультації з союзниками. Зокрема, Лондон наполягає на тому, щоб паралельно таке дозволення надали США і Німеччина.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ