АКТУАЛЬНО

Зерновий бум: Україна експортувала 8,72 мільйона тонн

Україна продовжує демонструвати вражаючі показники експорту зернових і зернобобових.

Від початку нового маркетингового року (2023/2024) країна вже експортувала 8,72 мільйона тонн зернових, включно з пшеницею, ячменем і кукурудзою. Нові цифри відображають важливість українського аграрного сектору на світовій арені та його спроможність забезпечувати стабільні поставки продовольства на світовому ринку.

Згідно з даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, за період з початку маркетингового року, що стартував 7 липня, країна вже експортувала 4,4 мільйона тонн пшениці, 669 тисяч тонн ячменю і 3,53 мільйона тонн кукурудзи. Це значні обсяги, які свідчать про високу конкурентоспроможність українських зернових на світовому ринку.

Слід зазначити, що дані за аналогічний період минулого маркетингового року були ще більш вражаючими. Тоді Україна експортувала 4,68 мільйона тонн пшениці, 1,05 мільйона тонн ячменю і 6,6 мільйона тонн кукурудзи, загальний обсяг досяг 12,34 мільйона тонн.

Проте, важливо відзначити, що жовтень 2023 року показав зниження експорту в порівнянні з попереднім періодом. Експорт склав 1,968 мільйона тонн зернових і зернобобових, порівняно з 3,6 мільйона тоннами за аналогічний період минулого року. Незважаючи на це зниження, Україна залишається важливим гравцем на світовому аграрному ринку.

Український експорт також включає в себе борошно, де за цей період експортовано 41,8 тисяч тонн, що є позитивним сигналом для продовольчої індустрії країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ