АКТУАЛЬНО

Зміни в Україні: зменшення кількості переселенців, які отримають державні виплати

Починаючи з 1 лютого, кількість внутрішньо переміщених осіб, які отримуватимуть грошову допомогу від уряду України, значно скоротиться. Про це повідомив Омбудсмен України Дмитро Лубинець.

Згідно із внесеними змінами до законодавства, грошову підтримку отримуватимуть приблизно лише 170 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з числа понад 4,9 мільйонів людей, які зараз користуються цією допомогою.

Дмитро Лубинець висловив свою несхвальну думку стосовно цих змін під час слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Терміни виплат ВПО були автоматично продовжені до кінця січня 2024 року, розпочавши з 1 серпня минулого року. Сума грошової допомоги залишається на рівні 3 тисяч гривень для осіб з інвалідністю та дітей, та 2 тисяч гривень для інших осіб.

З метою продовження отримання цієї допомоги, громадянам не потрібно буде вчиняти додаткові дії, оскільки виплати будуть автоматично здійснюватися. Грошова допомога ВПО буде виплачуватися 15 та 28 числа кожного місяця.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ