АКТУАЛЬНО

Золото досягло нового історичного рекорду, перевищивши 2100 доларів за унцію

Світові ціни на золото продовжують підніматися, оновивши свій історичний максимум і перевищивши позначку у 2100 доларів за унцію. Дорогоцінний метал став привабливішим для інвесторів на тлі очікувань зниження ставок центральними банками.

У понеділок, 4 грудня, ціни золота досягли рекордного рівня у 2111,39 долара за унцію. За словами аналітиків, інвестори обирають золото як безрівневий актив, особливо оглядаючи економічні дані, які можуть вплинути на зниження процентних ставок.

Очікується, що звіт про зайнятість у США за листопад стане ключовим фактором для аналітиків та трейдерів. Його результати можуть визначити подальшу політику ставок Федеральної резервної системи (ФРС). Якщо дані відповідатимуть очікуванням, можливо, виникне питання щодо подальшого зниження ставок у 2024 році.

“З огляду на майбутні президентські вибори в США в 2024 році, ФРС, ймовірно, уникатиме дій, які можуть бути сприйняті як підтримка будь-якого кандидата, що дозволяє нам не чекати серйозних сюрпризів і подальшого підходу, заснованого на даних”, – зазначив Бруно Шнеллер, керуючий директор INVICO Asset Management.

Ф’ючерси наразі передбачають ймовірність 60% зниження ставки ФРС в березні, а прогнозують скорочення ставок на 135 базисних пунктів у 2024 році. Зараз ставки ФРС знаходяться на рівні 5,25-5,50%.

“Починаючи з червня, ми очікуємо, що ФРС почне знижувати ставки на 25 б.п. на квартал, поки не досягне кінцевої ставки в 3% у 2026 році”, – відзначив глобальний економіст BofA Клаудіо Ірігойєн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ