АКТУАЛЬНО

12 тисяч евакуйовано, аеропорти закрито: в Індонезії відбувається повторне виверження вулкана

За інформацією AirNav Indonesia, сім найбільших аеропортів регіону тимчасово закриті, а електропостачання вимкнене, ускладнюючи роботу рятувальних служб.

Вулкан Руанг в Індонезії відновив свою активність у вівторок, 30 квітня, і 1 травня викинув попіл на висоту понад 5 кілометрів, що призвело до жорстких заходів влади, включаючи евакуацію людей з острова Тагуланданг. Про це повідомило Національне агентство зі збереження стихійних лих Індонезії (BNPB).

Стовп попелу також досяг Малайзії, а потоки лави створюють загрозу обвалення схилу вулкану Руанг, що може призвести до цунамі. Індонезійська влада закрила аеропорти і розпочала евакуацію 12 тисяч осіб з Тагуландангу на острів Сіау. Рівень тривоги оголошено 4-м, а код авіаційної небезпеки підвищено до червоного.

Характерним для цього виверження є величезний стовп лави та вулканічні блискавки. Така активність є ознакою дуже активної вулканічної діяльності. Сім найбільших аеропортів регіону закриті, щоб гарантувати безпеку, а електропостачання вимкнене на Тагуландангу, ускладнюючи роботу рятувальних служб.

Це повторне виверження сталося через два тижні після попереднього, коли вулкан Руанг викинув 2-кілометровий стовп попелу 16 квітня, що також призвело до припинення авіасполучення.

Індонезія розташована в активній зоні Тихоокеанського вогняного кільця, а країна має 120 активних вулканів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ