АКТУАЛЬНО

238 українських військових та цивільних повернулись додому з російського полону

У середу, 3 січня, відбувся найбільший обмін військовополоненими з часів початку повномасштабного вторгнення, в результаті якого повернулися 230 українських воїнів і цивільних, які перебували в полоні у російських заручниках.

Президент України Володимир Зеленський та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими оголосили про успішний обмін та повернення вдома героїв України. У повідомленні Зеленського йдеться:

“Наші – вдома. З російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Солдати, сержанти, офіцери. Воїни Збройних Сил, Національної гвардії, ВМС, прикордонники. Частина захисників боронила Маріуполь та “Азовсталь”. Дякую всім, хто попри всі труднощі повертає наших людей додому! Дякую нашим захисникам! Ми зробимо все, щоб повернути всіх наших людей, які нині в російській неволі.”

За інформацією Координаційного штабу, серед повернутих є представники Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції, а також шестеро цивільних, які були незаконно утримувані.

Обмін також охопив тих, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений Міжнародним комітетом Червоного Хреста (182 особи), а також тих, хто вважався зниклим безвісти (48).

Більшість звільнених – чоловіки (225), а також п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро – офіцери.

У штабі повідомили, що Об’єднані Арабські Емірати відіграли важливу роль у його організації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ