АКТУАЛЬНО

Електронні браслети в Киргизстані: зброя у боротьбі з домашнім насильством

У Киргизстані розпочали випробування електронних браслетів, які планується використовувати для боротьби з сімейним насильством.

Міністерство юстиції Киргизстану визначає ці пристрої як “дуже ефективні у протидії сімейному насильству, оскільки можуть обмежити радіус наближення відповідних осіб до певних суб’єктів/осіб/територій”. Наразі відбувається аналіз та оцінка методології використання цих браслетів.

Раніше уряд Киргизстану оголосив про внесення законопроєкту до парламенту щодо впровадження електронних браслетів. Міністерство юстиції зауважує, що при ухваленні поправок ці пристрої можуть бути впроваджені в кримінально-виконавчому процесі з 2024 року.

На минулому тижні глава кабінету міністрів Акилбек Жапаров відзначив, що запобігання сімейному насильству стало пріоритетним завданням держави.

За рейтингом WPS (Індекс миру і безпеки для жінок), Киргизстан уже другий рік поспіль визнано найнебезпечнішою для жінок країною Центральної Азії, і 13% киргизстанок стикаються із насильством з боку близьких.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ