АКТУАЛЬНО

 50 мільярдів Євро для України розкололи ЄС усередині – WP

Американське видання The Washington Post зазначає, що невзможність Євросоюзу виділити Україні 50 мільярдів євро підкреслила внутрішній розкол у Співдружності з 27 країн і викликала сумніви щодо того, чи готові союзники надавати Києву підтримку в необхідному обсязі.

Вчора на саміті лідерів ЄС було прийнято рішення почати переговори про вступ України до ЄС, але Угорщина ветувала фінансову допомогу.

Зауважимо, що такі переговори можуть зайняти багато років.

The Washington Post підкреслює, що декілька країн, таких як Сербія, Чорногорія, Північна Македонія, Албанія та Боснія, тривалий час ведуть переговори про членство. Туреччина, яка подала заявку на вступ у 1987 році, теоретично залишається кандидатом, але фактично відмовилася від своєї пропозиції.

Стан війни в Україні існує як ускладнюючий фактор. Крім того, існують великі розбіжності щодо того, як це вплине на ЄС.

“Якби Україна приєдналася сьогодні, вона стала б п’ятою за чисельністю населення країною в ЄС, але значною мірою – найбіднішою, що змінить баланс сил у блоці та порушить його внутрішній ринок. Багато хто вважає, що необхідно переосмислити ключові інститути, перш ніж Україна зможе приєднатися”, – вказано у статті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ