АКТУАЛЬНО

Співзасновник IT-холдингу Techiia під підозрою в шахрайстві на $110 мільйонів

Один зі співзасновників IT-холдингу Techiia, Олег Крот, зіткнувся зі звинуваченнями в незаконному заволодінні коштами іноземного інвестора. За інформацією, наданою ЗМІ, віртуальні активи Крота було заарештовано. Справа пов’язана з його ймовірним незаконним привласненням $35 мільйонів у криптовалюті, які подавалися як інвестиції в будівництво готельного комплексу.

Згідно з даними справи, Крот і його колега, співвласник IT-холдингу Techiia, співпрацювали з громадянином Бразилії на ім’я Карлос Фузіама, який 2017 року зареєстрував компанію “Майнінг Експрес” із метою відкриття дата-центру. У період із 2017 до 2021 року Крот нібито переконав Фузіаму інвестувати в кілька проєктів, включно з будівництвом дата-центрів, готельного комплексу з казино в Києві, онлайн-сервісом ставок і закупівлею обладнання для майнінгу криптовалют.

Згідно з інформацією, наданою “Антикором”, Крот став одержувачем і керуючим коштами Фузіами, створивши фіктивний фінансовий план і регулярно отримуючи значні суми в криптовалюті на свій електронний гаманець. За даними розслідування, фінансовий план не було реалізовано, а кошти в криптовалюті, апроприйовані Кротом, не були повернуті інвестору.

Судове рішення призвело до арешту віртуальних активів Олега Крота, і йому висунули звинувачення в шахрайстві в особливо великих розмірах. Загальну суму коштів, якими він імовірно заволодів під приводом інвестицій, оцінюють приблизно в $110 мільйонів. Журналісти звернулися до IT-холдингу Techiia за коментарями, але не отримали відповіді на момент публікації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ