АКТУАЛЬНО

73% теплових електростанцій пошкоджено через російські атаки

7 червня наслідком російських атак стало руйнування або пошкодження 73% теплових електростанцій (ТЕС), повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час телемарафону.

Згідно з виступом Шмигаля, обстріли призвели до знищення 42 енергоблоків, хоча 27% великих ТЕС залишаються в робочому стані, а 20 гідроенергетичних блоків наразі не функціонують.

Прем’єр-міністр також зауважив, що уряд наразі активно працює над відновленням електростанційних потужностей з метою максимальної генерації енергії до настання зими.

На фоні цього Кабінет міністрів України видав директиву органам державної влади про зменшення споживання електроенергії, включаючи заборону використання кондиціонерів чиновниками.

У той же час уряд готує програму пільгового кредитування для придбання енергетичного обладнання для громадян і бізнесу, таких як сонячні панелі та вітрові мініелектростанції.

З метою полегшення імпорту генераторів та іншого енергетичного обладнання, Кабінет міністрів України ухвалив постанову, спрощуючу процедури.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ