АКТУАЛЬНО

Російські “вибори” на окупованих територіях України

Російська Центрвиборчком прийняла рішення провести президентські “вибори” в березні 2024 року на окупованих територіях України, включаючи частини Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Запоріжжя та Крим. Це рішення стосується “нових регіонів”, що означає тимчасово захоплені території, де діє воєнний стан, оголошений російськими окупантами у жовтні 2022 року.

Центрвиборчком повідомляє, що провів консультації з Міністерством оборони та Федеральною службою безпеки Росії, а також з окупаційною “владою” щодо голосування в окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Міжнародні експерти та політики вже висловили свої обурення та засудження щодо цього рішення. Українська влада висловила протест і наголосила, що будь-які “вибори” на окупованих територіях є недійсними і порушенням міжнародного права.

Зауважимо, що російський президент Володимир Путін вже оголосив про свою участь у цих “виборах”, виходячи на п’ятий термін у ряді суперечливих обставин. Експерти вважають, що цей крок може викликати додаткові напруження в регіоні та спричинити нові хвилі міжнародних санкцій проти Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ