АКТУАЛЬНО

Apple планує встановити ШІ на всі свої продукти

Згідно з інформацією, опублікованою у виданні Bloomberg, Apple має намір інтегрувати штучний інтелект в усі свої пристрої та сервіси. Як заявив генеральний директор Apple Тім Кук, компанія вже багато років працює над розробкою технології генеративного штучного інтелекту (ГІІ). Внутрішнє джерело повідомило, що однією з основних проблем усередині компанії є те, що технологія ГІІ досі не була повністю інтегрована в продукти Apple.

Apple вже створила велику мовну модель з назвою Ajax і запустила внутрішнього чат-бота Apple GPT для тестування його функціональності. Наступним етапом буде оцінка відповідності технології вимогам конкурентів та її впровадження у власні продукти.

Компанія має намір виділяти 1 мільярд доларів на дослідження в галузі штучного інтелекту щорічно. Більш досконала версія Siri може бути готова вже наступного року, але існують побоювання щодо цієї технології. Тому потрібен додатковий час, щоб функції штучного інтелекту були поширені на всі продукти Apple.

Тим часом група розробників програмного забезпечення додала штучний інтелект у наступну версію iOS. Нові функції мають поліпшити роботу Siri та функції автозаповнення в додатку Message. Команда Cue досліджує можливості використання генеративного штучного інтелекту для допомоги користувачам у написанні текстів. Apple також проводить тестування генеративного штучного інтелекту всередині групи AppleCare для обслуговування клієнтів.

У компанії наразі розглядають питання про те, де краще впровадити генеративний штучний інтелект: на пристроях або в хмарних обчисленнях. Метод, що базується на використанні пристроїв, дасть змогу працювати швидше, але розгортання LLM (генеративної лінгвістичної моделі) у хмарі дасть змогу Apple виконувати складніші операції.

Нагадаємо, що Apple успішно застосувала штучний інтелект під час створення своїх популярних навушників AirPods Pro. Технологічний гігант виділив функції Аdaptive Audio і Conversational Awareness, які значно поліпшили можливості порівняно з попередніми версіями навушників AirPods Pro. Крім того, функція Personalized Volume автоматично регулює гучність звуку в навушниках відповідно до вподобань кожного користувача.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ