АКТУАЛЬНО

Індія успішно провела випробування космічного корабля

Перші випробування космічного корабля “Гаганьян” пройшли в Індії. Цей прототип космічного корабля був перевірений без екіпажу. У рамках випробувального польоту було проведено перевірку системи запуску і порятунку екіпажу. Це перший крок у реалізації історичної місії Індії, яка планує відправити своїх перших астронавтів на орбіту на космічному кораблі “Гаганьян” наприкінці наступного року.

Індія готується до першого у своїй історії запуску своїх астронавтів у космос на космічному кораблі “Гаганьян”, який планується на кінець 2024 року. У рамках підготовки до цього польоту було здійснено запуск капсули для екіпажу з метою перевірки системи аварійного порятунку астронавтів. Випробування підтвердили, що в разі аварійної ситуації екіпаж зможе успішно покинути космічний корабель.

Подробиці випробувань:

У рамках випробувань у повітря було відправлено негерметичну випробувальну версію модуля для екіпажу космічного корабля “Гаганьян”, і до нього було прикріплено модуль системи порятунку екіпажу.

Космічний корабель злетів в атмосферу за допомогою спеціально розробленої ракети. Але в майбутньому “Гаганьян” відправлятиметься в космос на більш потужній ракеті-носії.

Згідно з планом випробувального польоту, обидва модулі мали відділятися від ракети на висоті 12 км, а потім модуль системи порятунку екіпажу запускав свої власні двигуни. Після цього вони розгортали свої парашути і приземлялися в Індійському океані.

Індійське космічне агентство повідомило, що місія завершилася успішно, що означає, що в разі непередбачених ситуацій екіпаж зможе благополучно повернутися на Землю.

Наразі Індія прагне зміцнити свій статус космічної держави, і в неї це вже виходить. Зокрема, у вересні цього року Індія успішно завершила свою місячну місію “Чандраян-3”. Два космічні апарати, посадковий модуль і місяцехід, не тільки вперше в історії успішно приземлилися всього за кілька сотень кілометрів від південного полюса Місяця, а й провели важливі дослідження цього регіону.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ