АКТУАЛЬНО

Apple відстає на два роки у сфері ШІ

Apple відстає від конкурентів у сфері штучного інтелекту (ШІ) на два роки, про що свідчать внутрішні дослідження компанії. Співробітники Apple, анонімно спілкуючись з журналістом Марком Гурманом з Bloomberg, підтвердили, що OpenAI з її ChatGPT суттєво випереджає Siri за точністю та можливостями.

ChatGPT vs Siri

Згідно з дослідженнями, ChatGPT видає відповіді на 25% точніше, а також здатний відповісти на 30% більше запитань, ніж Siri. Інші компанії, включно з Google, перевершили Siri ще два роки тому.

Apple оголосила про свої плани щодо розвитку ШІ під час WWDC 2024, але нові можливості поки що не були представлені користувачам. Очікується, що з виходом iOS 18.2 ситуація зміниться, і Siri отримає інтеграцію з ChatGPT, що дозволить Apple скоротити відставання.

Майбутнє Apple Intelligence

Марк Гурман вважає, що Apple може наздогнати конкурентів у галузі ШІ. У разі необхідності компанія, ймовірно, співпрацюватиме зі сторонніми розробниками або використовуватиме готові мовні моделі. Він також прогнозує, що до 2026 року всі пристрої Apple з екранами матимуть інтеграцію Apple Intelligence.

Зазначено, що спочатку ШІ-можливості будуть безкоштовними, але в майбутньому Apple планує ввести підписку, подібну до iCloud+, для повноцінного використання функцій операційної системи.

Функції Apple Intelligence будуть доступні лише на Pro-моделях iPhone 15, усіх iPhone 16, а також на Mac та iPad з чипом M1 і новішими. Ще очікується, що новий iPhone SE отримає чип A19 та 8 ГБ ОЗП для повноцінної роботи з Apple Intelligence.

У той час як Apple готує свої рішення у сфері ШІ, її конкуренти, зокрема Samsung, вже впроваджують ШІ-функції навіть на середньобюджетних моделях. Однак Samsung також планує запровадити підписку на ці послуги після 2025 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ