АКТУАЛЬНО

Арабські країни готові визнати Ізраїль у замін на створення Палестинської держави, – заявив Байден

Саудівська Аравія та інші арабські країни готові повністю визнати Ізраїль в обмін на реалізацію плану створення двох країн. Президент Джо Байден оголосив про це під час виступу на фандрейзинговому заході у Нью-Йорку, де збирали кошти для передвиборчої кампанії.

За його словами, заяви щодо “плану після Гази” та “рішення про створення двох держав” відображають збільшену готовність публічно закликати Ізраїль посилити захист палестинських цивільних осіб у Газі. Байден підкреслив, що працював із Саудівською Аравією та іншими арабськими країнами, включаючи Єгипет, Йорданію та Катар, які вперше готові повністю визнати Ізраїль. Однак для досягнення миру необхіден план після ескалації конфлікту, що включає шлях до створення двох держав.

Збір коштів, де Байден обговорював ситуацію із колишніми президентами Бараком Обамою та Біллом Клінтоном, був перерваний протестами принаймні чотири рази, з трьох закликами до негайного припинення вогню в Газі.

Байден закликав до постачання палестинцям більше їжі та медикаментів, підкресливши загрозу існування Ізраїлю та закликавши до збереження життів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ