АКТУАЛЬНО

Природні катаклізми минулого року призвели до світових збитків у розмірі 230 мільярдів доларів

У 2023 році природні катаклізми викликали майже 230 мільярдів євро збитків по всьому світу, повідомила німецька компанія зі страхування ризиків Munich Re.

Munich Re, яка вважається найбільшою перестрахувальною компанією у світі, опублікувала щорічний звіт про глобальні збитки від природних катастроф. За останніми даними, оприлюдненими у вівторок, природні катастрофи лише минулого року призвели до загальних збитків на суму 250 мільярдів доларів (близько 228 мільярдів євро).

Серед найбільших та найтрагічніших природних катастроф був землетрус, що стався 6 лютого у прикордонному регіоні між Сирією та Туреччиною. Ця трагедія призвела до втрат близько 58 тисяч життів та спричинила збитки на суму близько 50 мільярдів доларів, проте лише частина цих збитків була застрахована. Зазначено, що цей епіцентр становить приблизно десяту частину від усіх зазначених збитків.

У цілому, протягом 2023 року стихійні лиха призвели до смерті близько 74 тисяч людей, що є рекордним показником після землетрусу на Гаїті у 2010 році. Згідно з даними Munich Re, лише “звичайні” шторми минулого року спричинили збитки на суму 76 мільярдів доларів, при цьому 58 мільярдів були покриті страховим захистом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ