АКТУАЛЬНО

Археологічні відкриття в Китаї: руїни стародавнього міста часів Західної Чжоу

На північному заході Китаю археологи виявили захопливі руїни стародавнього міста, яке слугувало регіональним центром у період Західної Чжоу, від 1045 року до н.е. до 771 р. до н.е. за часів династії Чжоу. Ці історичні знахідки являють собою значну цінність і дають унікальний погляд на цей період китайської історії.

Місто Яохеюань, втрачене в часі, розташовувалося біля підніжжя гір Люпань і було обнесене стіною. У його межах були палац, рів, кладовища, жертовні ями, гончарні майстерні та бронзоливарне виробництво. Дослідники також вважають, що Яохеюань був регіональним центром, враховуючи різноманіття археологічних об’єктів на місці розкопок.

Особливо цікавими знахідками є жертвопринесення, включно як з тваринами, так і з людьми, що вказує на релігійні та обрядові практики цього часу. Місто володіло багатством, і жертвопринесення включали скелети коней, викладені в рядах, а також останки людських кісток, коней, волосся, кіз, овець, курей, собак і кроликів. Деякі скелети тварин були розбиті на сегменти, імовірно перед похованням. Загалом було знайдено 120 скелетів коней, включно з молодими лошатами.

Також на місці розкопок виявлено сліди бронзоливарного виробництва та інших виробничих діяльностей. Навколо міста можна знайти будинки, зольники, печі, дороги та різноманітні артефакти, включно з керамічними формами, прикрасами з нефриту, лаковими виробами і посудинами з глазур’ю. Особлива увага приділяється кісткам, на яких вигравірувано понад 150 різних ідеограм, що являє собою важливий історичний артефакт.

Ці археологічні відкриття являють собою унікальну можливість краще зрозуміти історію цього регіону Китаю і його зв’язки з іншими частинами країни. Незважаючи на численні відкриття, потрібно провести додаткові дослідження, щоб повніше розкрити таємниці Яохеюаня і його важливу роль у культурі та історії Китаю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ